Air Wolf

  • Ett års prenumeration på Flygrevyn ingår vid köp av klocka
  • 5 ÅRS GARANTI
  • SKICKAS INOM 7 VARDAGAR
  • 30 DAGARS ÅNGERRÄTT EFTER LEVERANS
  • GRATIS FRAKT

SPECIFIKATIONER

Material: Rostfritt stål 316L, Sandborstad matt yta.
Urtavla: Militärgrön / Mörkgrön, cockpit-vit lume
Boett: 40 mm (diameter), 11,9 mm höjd, 49 mm lugg-till-lugg, 20 mm mellan luggar
Urverk: Seagull 2836 (automatisk), frekv./h 28.800, 25 juveler, guld PVD med MALM-rotor i 316L.
Glas: Safirglas, antireflektionsbehandlad med skyddande coating mot fingeravtryck
Vattenresistens: 10atm / 100m / 328ft
Garanti: 5 år
Band: Stållänk 316L, läderband eller natoband

OM KLOCKAN

Air Wolf UTC är ritad och framtagen tillsammans med flygvapnets flygtekniker vid 31a underhållskompaniet vid F21 i Luleå. Klockan är framtagen i syfte att vara mycket tålig, tydlig, visa UTC-tid samt funktion för att följa och logga sin arbetstid i UTC-tid. Klockan har dessutom en nätt storlek (40 mm) som gör den smidig och användbar i flygteknikerns vardag.

Air Wolf UTC är ritad med inspiration från klassiska fliegerklockor. Den har fått en matt, sandborstad yta som håller sig resistent mot slag och stötar och tydliga svärdvisare som gör klockan mycket lättläst. Runt boetten löper en lättrad stålcylinder som ger klockan ett eget uttryck och som påminner om flera detaljer och greppytor i cockpit och verktyg. Siffror och index har främst hämtats från J35 Draken samt JA37 Viggen. Sekundvisaren har en silhuett av JAS 39 Gripen. MALM har tillverkat en egen rotor för urverket som fått samma form som typiskt kantiga instrumentpaneler i stridsflygplan samt hål och mönster som återfinns i JAS 39 Gripens landningsställ.

Den roterande bezeln har placerats inne i boetten och justeras med hjälp av en extra krona placerad klockan 2. Bezeln är numrerad från 0-24 med markering för 14 och 16 som är max rekommenderad arbetstid samt max tillåten arbetstid för en flygtekniker i det svenska flygvapnet. Bezeln kan därför användas för att följa samt logga sina arbetstimmar i UTC-tid.

 

ANVÄNDNING

Air Wolf UTC drivs av ett så kallat automatiskt urverk med en komplikation för att visa UTC-tid. Ett automatiskt urverk drivs inte av ett batteri utan har en rotor som vrider upp klockan genom att rotera/snurra när bäraren rör på armen. Denna rotor vrider i sin tur upp en fjäder upp som får klockan att ticka. Urverket är alltså helt mekaniskt och kan inspekteras genom safirglaset i baklocket.

En automatisk klocka kräver en viss fysisk aktivitet av bäraren för att dras upp till max. Vid ”full uppladdning” har klockan en så kallad gångreserv på 38 timmar. Urverket kan även vridas upp manuellt via den nedre kronan och kan användas i kombination med den automatiska uppvridningen.

UTC-tiden utläses genom en långsmal visare med en pil i spetsen som är placerad närmast urtavlan. UTC-visaren är stegad för varje timme, går ett varv på 24h och justeras med den nedre kronan. Datumrutan är placerad mellan kl 4 och 5.

Välj modell:

5190 SEK

Villkor

Din beställning skickas inom 24 timmar från att vi mottagit din order.

Ångerrätt

Du kan enligt konsumentköplagen ångra ditt köp utan motivering inom 30 dagar. Ångerrätten upphör 30 dagar efter den dag du mottagit varan. Om du vill ångra köpet, ska du meddela oss att du ångrat köpet. Du kan t.ex. ångra köpet genom att kontakta kundtjänst via telefon eller via mejl.

Ångerrätten gäller om du skickar oss ditt meddelande innan tidsfristen 30 dagar löpt ut. Om du redan mottagit varan, ska du skicka tillbaka varan till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter det att du meddelat oss att du vill utnyttja din ångerrätt. Du måste själv betala kostnaderna (porto) för returneringen av varan.

Om du vill ha kvitto på att du ångrat dig i tid, kan du skicka ett mejl till oss, se kundtjänst. Om du utnyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka din inbetalning när vi tagit emot varan. Vi kan hålla inne återbetalningen tills vi mottagit varan.

Kontakta oss

Du kan kontakta kundtjänst via mejl eller på telefon måndag till fredag kl. 9–15.

Kundtjänst Flygrevyn Pilotshop
pilotshop@flygrevyn.se
Tel. 08-500 379 00

Flygrevyn Förlags AB
Organisationsnummer: 556625-8371