Pegasus

  • Ett års prenumeration på Flygrevyn ingår vid köp av klocka
  • FRI FRAKT OCH RETUR
  • 5 ÅRS GARANTI
  • SKICKAS SENAST NÄSTKOMMANDE VARDAG
  • 30 DAGAR ÅNGERRÄTT
  • LIMITERAD I 50 ST EXEMPLAR

SPECIFIKATIONER

Material: Rostfritt stål, 316L
Urtavla: Vit/Svart
Boett: 41 mm
Urverk: Seiko VK64 mecaquartz
Glas: Safirglas
Vattenresistens: 10 atm / 100 meter
Garanti: 5 år

PEGASUS är en klocka som MALM tagit fram tillsammans med helikopterpiloter och medlemmar av helikopterflottiljen inom det svenska flygvapnet. Kollektionen är uppdelad i 4 olika färgställningar om 50 st i varje färgkombination; svart/svart, svart/vit, vit/vit och vit/svart. 

OM KLOCKAN

Design och inspiration har hämtats från flygvapnets Helikopter 16 (Black Hawk UH-60) och Helikopter 15 (Agusta A109) som används inom helikopterflottiljen.

Siffrorna i Pegasus urtavla har ritats i en stor och kantig/oktagonisk stil som påminner om typsnitt och detaljer som är typiska för Amerikanska armén och som känns igen av piloterna till Helikopter 16. De har färgats i en gulaktig vintagefärg som blir mycket tydlig mot den svarta urtavlan och lyser i grönaktigt sken i mörker.

Urtavlans subdialer har fått ett par unika, 4-spetsiga visare med en design som kombinerar de båda helikoptrarnas rotorblad. Minut och timvisare har fått spetsiga ändar som hämtats från dolken i helikopterflottiljens emblém, och den centerpositionerade sekundvisaren en utformning som påminner om Single Bearing Pointer i Helikopter 15. Urtavlans datumruta är placerad klockan 6 med svart bakgrund och vita siffror. Safirglasets ovansida är ytbehandlat för att motverka fläckar och fingeravtryck och glasets undersida har fått en antireflekterande coating för bästa möjliga läsbarhet.

Pegasus drivs av ett hybrid-urverk från Seiko som kombinerar kvartsteknik (batteri) med traditionell mekanisk teknik, ett så kallat mecaquartz-urverk. Klockan går på batteri medan kronografen (tidtagningsfunktionen) går på mekanisk teknik med svepande sekundvisare. Urverket gör Pegasus till en pålitlig och exakt bruksklocka.

Välj modell:

6990 SEK

Villkor

Din beställning skickas inom 24 timmar från att vi mottagit din order.

Ångerrätt

Du kan enligt konsumentköplagen ångra ditt köp utan motivering inom 30 dagar. Ångerrätten upphör 30 dagar efter den dag du mottagit varan. Om du vill ångra köpet, ska du meddela oss att du ångrat köpet. Du kan t.ex. ångra köpet genom att kontakta kundtjänst via telefon eller via mejl.

Ångerrätten gäller om du skickar oss ditt meddelande innan tidsfristen 30 dagar löpt ut. Om du redan mottagit varan, ska du skicka tillbaka varan till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter det att du meddelat oss att du vill utnyttja din ångerrätt. Du måste själv betala kostnaderna (porto) för returneringen av varan.

Om du vill ha kvitto på att du ångrat dig i tid, kan du skicka ett mejl till oss, se kundtjänst. Om du utnyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka din inbetalning när vi tagit emot varan. Vi kan hålla inne återbetalningen tills vi mottagit varan.

Kontakta oss

Du kan kontakta kundtjänst via mejl eller på telefon måndag till fredag kl. 9–15.

Kundtjänst Flygrevyn Pilotshop
pilotshop@flygrevyn.se
Tel. 08-500 379 00

Flygrevyn Förlags AB
Organisationsnummer: 556625-8371