Pilotklocka – Catalina Black Silver

  • Ett års prenumeration på Flygrevyn ingår vid köp av klocka
  • FRI FRAKT OCH RETUR
  • 5 ÅRS GARANTI
  • 30 DAGAR ÅNGERRÄTT EFTER LEVERANS

SPECIFIKATIONER

Material: Rostfritt stål 316L
Urtavla: Svart
Boett: 41 mm (diameter), 14mm (höjd)
Urverk: Seiko VK64 mecaquartz
Glas: Dubbel välvt safirglas
Vattenresistens: 100 m
Garanti: 5 år
Band: Stållänk 316L, läderband eller tygband/natoband

 

OM KLOCKAN

Catalina Black Silver Aeronautical Chronograph är en svensk pilotklocka som namngetts efter sjöflygplanet Consolidated PBY Catalina, känd inom det svenska flygvapnet som TP47, och som den 16 Juni år 1952 sköts ned av ett sovjetiskt MiG-15 då den spanade efter den försvunna DC-3:an.

Klockans boett är tillverkad i 316L rostfritt stål och blandar satinborstade och polerade ytor och detaljer. Boetten blandar både mjuka och skarpa kanter och detaljer som skapar ett levande och exklusivt uttryck. Luggarnas polerade ytor övergår i klockans kronvakter som omsluter och skyddar den nedskruvade kronan. Kronan och knapparna har getts en lättrad greppyta som är typisk för olika detaljer i cockpit och inom flyget.

Klockans vridring är gjuten i rostfritt stål för att tåla tuffare användning. Dess grova greppyta gör vridringen lätt att greppa med handskar. Safirglasets under- och översida är symmetriskt välvda och behandlad för att stå emot reflektioner och fingeravtryck. Dess branta infästning gör att vridringen får ett vackert flytande uttryck när man vrider den (motsols).

Klockan har en svart urtavla med mjukt formade index i stål. Minut-, timvisare och index har fyllts med en lysmassa, superluminova C1, som är vit i dagsljus och lyser med en grönaktig färg i mörker. Subdialernas visare och typsnitt har hämtats från Catalinans mätinstrument i cockpit och skapar en skarp och elegant kontrast gentemot den svarta bakgrunden. Subdialerna är märkta med texten “MIN.” respektive “TIM.”, som står för MINUTER och TIMMAR, och som var typiskt att skriva ut på mätinstrumenten i cockpit på äldre flygplan. Klockans minut- och timvisare har inspirerats utifrån klassiska dykarur som förstärker känslan av detta är en klocka för både land och hav – precis som sjöflygplanet Catalina.

PRESTANDA

Catalina drivs av ett urverk från Seiko som kombinerar kvartsteknik med traditionell mekanisk teknik, ett så kallat mecha-kvarts urverk. Klockan går på batteri medan kronografen (tidtagningsfunktionen) går på mekanisk teknik med svepande sekundvisare. Urverket gör Catalina till en pålitlig, exakt och tålig bruksklocka som är enkel att underhålla.

Välj modell:

6590 SEK

Villkor

Din beställning skickas inom 24 timmar från att vi mottagit din order.

Ångerrätt

Du kan enligt konsumentköplagen ångra ditt köp utan motivering inom 30 dagar. Ångerrätten upphör 30 dagar efter den dag du mottagit varan. Om du vill ångra köpet, ska du meddela oss att du ångrat köpet. Du kan t.ex. ångra köpet genom att kontakta kundtjänst via telefon eller via mejl.

Ångerrätten gäller om du skickar oss ditt meddelande innan tidsfristen 30 dagar löpt ut. Om du redan mottagit varan, ska du skicka tillbaka varan till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter det att du meddelat oss att du vill utnyttja din ångerrätt. Du måste själv betala kostnaderna (porto) för returneringen av varan.

Om du vill ha kvitto på att du ångrat dig i tid, kan du skicka ett mejl till oss, se kundtjänst. Om du utnyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka din inbetalning när vi tagit emot varan. Vi kan hålla inne återbetalningen tills vi mottagit varan.

Kontakta oss

Du kan kontakta kundtjänst via mejl eller på telefon måndag till fredag kl. 9–15.

Kundtjänst Flygrevyn Pilotshop
pilotshop@flygrevyn.se
Tel. 08-500 379 00

Flygrevyn Förlags AB
Organisationsnummer: 556625-8371